FAQ

Vind hier de meest gestelde vragen over laserontharing.

Ondanks het feit dat permanent ontharen met een laser beschouwd wordt als een dure aangelegenheid, is dit op lange termijn zeker niet het geval. De aankoop van scheermesjes, ontharingscrèmes of maandelijkse wax/harsbehandelingen worden immers overbodig.

U vindt natuurlijk ook in uw buurt een schoonheidssalon uitgerust met de apparaten voor laserontharing van LightSheer. Wij garanderen een scherpe prijs voor uw ontharing binnen en buiten België.

Ter voorbereiding van een eerste laserontharingssessie dient u rekening te houden met de volgende aandachtspunten:

Voorbereiding laserontharing

 • Tijdens een gratis en geheel vrijblijvende testsessie wordt vastgesteld welk huid- en haartype u heeft en welke resultaten u mag verwachten.
 • Om optimaal resultaat te bekomen dient u 6 weken voorafgaand aan de eerste laserbehandeling:
  • zonnebank en direct zonlicht op de te behandelen zone vermijden.
  • geen haartjes verwijderen met pincet of hars.
  • scheren en/ontharingscreme mag.
 • 2 weken voorafgaand aan de behandeling:
  • geen zelfbruiners gebruiken.
 • Tot 3 dagen voor de behandeling mag de te behandelen zone geschoren worden.

De dag van de behandeling

De te behandelen zone dient zo kort mogelijk voor de behandeling geschoren te worden, eventueel ter plaatse indien niet meer zichtbaar.

Kort na de behandeling kan de behandelde lichaamszone roodheid en/of een lichte zwelling vertonen.

Dit is een natuurlijke reactie van de huid na blootstelling aan sterke hitte. De huid zal zich echter snel weer normaliseren.

Enkele weken na de behandeling zal u merken dat de behandelde haartjes uitvallen.
Indien dit als storend wordt ervaren mogen deze haartjes geschoren worden.

Haargroei is verschillend bij iedereen. Factoren die een rol spelen zijn oa. leeftijd, hormoonspiegel, etnische afkomst, medicatie, stofwisseling, enz.

Ondanks al deze verschillen doorloopt elke haar 3 ontwikkelingsfasen:

 • De actieve groeifase (Anagene fase)
  Tijdens deze fase bevat de haarwortel pigment (melanine).
 • De overgangsfase (Catagene fase)
  In deze fase (+- 2 weken) stopt het haar met groeien en bevat het minder pigment.
 • De rustfase (Telogene fase)
  Na een periode van +- 6 weken zullen deze haren spontaan beginnen uitvallen en start er een nieuw groeiproces.

definitieve ontharing

Omdat haargroei cyclisch verloopt en een laserbehandeling enkel effectief is tijdens de anagene fase, kunnen deze niet allemaal in één behandeling verwijderd worden.

Gemiddeld kan 20% tot 30% van de haarfollikels tijdens één behandeling vernietigd worden.
Na 3 tot 5 behandelingen is het resultaat meestal definitief.

Onder invloed van hormonale veranderingen is het mogelijk dat na enkele jaren nieuwe haartjes tevoorschijn komen.
In sommige (extreme) gevallen is een jaarlijkse sessie aanbevolen.

IPL en laser worden vaak in één adem genoemd maar verschillen echter grondig.

Het LightSheer diode lasersysteem – ontwikkeld door de uitvinders van IPL – hanteert een golflengte van 810nm daar diverse klinische studies aangetoond hebben dat deze golflengte effectief blijkt bij 90% van alle huidtypes (I-VI) wat betreft laserontharing.

Tevens wijst de praktijk inmiddels uit dat met een IPL toestel gemiddeld 5 tot 9 behandelingen nodig zijn om hetzelfde effect te bekomen van een diode laser.

Controleer dus steeds door welk type toestel u zich laat behandelen of vraag uw dermatoloog om advies.

Voldoet aan de hoogste eisen qua veiligheid

De eerste laser van de LightSheer familie is ontwikkeld in 1994.
Kort daarop volgde het eerste klinische onderzoek naar permanent ontharen in 1996.
In december 1997 werd het toestel door de FDA (Food and Drug Administration) goedgekeurd voor behandelingen.
Uiteindelijk mocht LightSheer van FDA de claim voor “permanente haarreductie” voeren sinds april 1999, nadat het een klinische studie had afgelegd waarbij meer dan 50% definitieve haarreductie vastgesteld werd na slechts 3 behandelingen, en dit bij 3000 proefpersonen.
Alle medische ontharingslasers van de LightSheer familie zijn door deze uiterst kritische Amerikaanse FDA keuringsdienst gecontroleerd en voldoen aan de hoogste eisen qua patiëntveiligheid.

Klinische papers

Geen enkel ander ontharingssysteem beschikt over zoveel medische naslagwerken en klinische studies als de LightSheer laser.

Mede hierdoor wordt het toestel in de medische wereld aanzien alszijnde de Gouden Standaard op het gebied van permanente laserontharing en worden er wereldwijd jaarlijks ruim 80 miljoen behandelingen uitgevoerd met dit toestel.

De snelst mogelijke behandeling momenteel op de markt

Daar de kop van het LightSheer HS handstuk het grootst beschikbare raakoppervlak op de markt heeft, kunnen per laserpuls vele haarwortels gelijktijdig behandeld worden.

Hierdoor kunnen grote oppervlaktes zoals rug, borst, benen of armen in een mum van tijd behandeld worden.

Kwaliteit van de marktleider in laserontharing

Het LightSheer systeem – ontwikkeld door de uitvinders van IPL – beschikt over enkele hoogtechnologische, gepatenteerde technologieën die de behandeling extra comfortabel maken voor de patiënt.

 • Chill tip technologie
  De speciale koeltip op de LightSheer handstukken omvat een uniek koelsysteem dat de huid koelt tot 4°C. Hierdoor worden de omliggende huid en onderliggende bloedvaatjes optimaal beschermd tegen de hitte van de laserpuls en ervaart de patiënt een comfortabele laserbehandeling. Dit ET handstuk heeft een oppervlak van 1 cm² wat het ideaal maakt om kleine, gevoelige zones te behandelen.
 • Vacuum Assist HIT Technologie
  Het Lightsheer HS handstuk maakt gebruik van een unieke vacuüm-geassisteerde technologie. Wanneer dit handstuk contact maakt met het huidoppervlak wordt deze vacuüm in het handstuk gezogen. De haarfollikels komen hierdoor dichter bij de energiebron te liggen waardoor er met minder energie, uiterst doeltreffend en comfortabel gewerkt kan worden. Bovendien is dit handstuk 9.2 x groter dan het ET handstuk, waardoor grote oppervlakten op enkele minuten tijd behandeld kunnen worden.
  Door druk uit te oefenen op de huidreceptoren wordt op een natuurlijke wijze de overdracht van pijn naar de hersenen geblokkeerd. (Malcom Ke, 2007; Ibrahimi en Kilmer, 2012)

Meer lezen

Een getaande huid is beschadigde huid.
Om het onderliggende huidweefsel te beschermen tegen UV-straling gaat het lichaam bij overmatige blootstelling aan UV-licht meer melanine aanmaken.

Daar de laserpuls aangetrokken wordt door melanine zal de energiewaarde bij een getaande of donkere huid lager ingesteld moeten worden en kunnen meerdere sessies vereist zijn om hetzelfde resultaat te bekomen.

Vraag uw gratis testsessie aan